tisdag 23 juni 2009

Tyvärr får barn och äldre betala priset

Tyvärr drev den borgerliga majoriteten i Vaggeryds kommun igenom sin budget igår kväll. Det blir barn och äldre som får betala priset när upp emot 40 årsarbetare får lämna sina jobb.

Det var beklämmande att lyssna till de borgerliga politikerna. Två uttryckte oro och vånda över beslutet, men det var flera som inte verkade ha några bekymmer med att göra så stora besparingar som drabbar barn och äldre. Det kunde till och med vara positivt att "vända på alla stenar" som en företrädare sa. Ledande borgerliga företrädare lät mer som ekonomiska förvaltare än politiker. Det var ganska beklämmande.

Till råga på allt så la den borgerliga majoriteten fram en halv budget. De gav inget besked huruvida skatten ska vara oförändrad eller inte. Det ska de återkomma till i november. Men när man hörde de moderata företrädarna tala så förstod man att det inte blir tal om någon förändring av skatten. Vi socialdemokrater var tydliga och pläderade för en skattehöjning med 50 öre. Vi tror nämligen att det är många kommuninvånare som är beredda att solidariskt stödja barn och äldre.

Det är moderaterna som styr i Vaggeryd och då blir det en klassisk högerpolitik. Att kristdemokraterna följer moderaterna är inte förvånande, men att även centern och folkpartiet lägger sig platt är märkligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar