onsdag 1 april 2009

Ja till en könsneutral äktenskapslagstiftning

Idag ska vi rösta om en könsneutral äktenskapslagstiftning. Som socialdemokrat och kristen anser jag att äktenskapet är ett sätt för två människor att befästa den kärlek som man känner för varandra. Att ingå äktenskap är en viktig akt för många människor i vårt samhälle.

Jag och Broderskapsrörelsen välkomnar en könsneutral äktenskapslagstiftning, med utgångspunkten i att alla människor har lika värde. Det finns ett behov av att införa en äktenskapslagstiftning som jämställer heterosexuella och homosexuella par. Var och en måste själv få välja hur man vill leva med sin partner utan att riskera diskriminering och utanförskap. Det finns idag en stor acceptans bland allmänheten för att par med samma kön ska behandlas likvärdigt med par som har olika kön. Att utesluta människor enbart på grund av kön eller sexualitet är inte acceptabelt. Det är en mänsklig rättighet att få gifta sig med den som man älskar.

Det är ytterst märkligt att den borgerliga regeringen blev handlingsförlamad i denna fråga. Istället har riksdagen fått agera och alla partier utom (kd) säger ja till en könsneutral äktenskapslagstiftning.

3 kommentarer:

  1. Hej Thomas
    Såg debatten i TV. 9.00-14.30. Var du där?
    Lennart Sacrédeus,Yvonne Andersson, Stefan Atterfall var duktiga. Såg ingen Broderskapare som var uppe och debatterade i denna viktiga fråga.
    Det var väldigt få ledamöter som var där!
    MVH
    Carl-Gustaf Karlsson

    SvaraRadera
  2. Jodå, Carl-Gustaf, Thomas var där och röstade ja. Men fyra av hans broderskapare och ytterligare 15 sossar var frånvarande och röstade inte. Kanske berodde deras frånvaro på att de inte var beredda att kompromissa med sin övertygelse.
    MVH
    Stefan Ottosson

    SvaraRadera
  3. Kan säga att jag såg hela debatten. Har varit sjuk (förkyld) några dagar så jag låg på soffan och tittade. Jag såg ingen Strand. TV slutade att sända ca 14.30. Således fick vi inte se när röstningen var ca 16.00.
    Under debatten var det KD / Stefan Atterfall, Yvonne Andersson, Lennart Sacrédeus, Alf Svensson, Mikael Oskarsson, Ingemar Vänerlöv. och Eva Jonsson som var uppe och talade mot ett antal HBT personer från övriga partier + 2 moderater som hade liknade synpunkter som KD. Broderskaparna lyste med sin frånvaro, jag känner inte alla men tror inte att det var någon iallafall.

    Vi inom KD är ju utrotningshotade och dumma i huvudet för våra synpunkter. Tydligen är väl hela frikyrkligheten det också!

    Carl-Gustaf

    SvaraRadera