tisdag 13 oktober 2009

Kd applåderar att pengar tas från sjuka och arbetslösa och ges till friska

En låginkomsttagare med jobb har fått tusen kronor mer i månaden sen förra valet. Samtidigt har den långtidsarbetslöse förlorat över tusen kronor i månaden och den som är långtidssjuk har tappat 500 konor i månaden.

Siffrorna avslöjades av gårdagens Aftonbladet och visar svart på vitt vad borgerlig politik går ut på. De skäms inte för att öka orättvisorna och klyftorna i samhället. De tycker att det är bra för det stöder arbetslinjen, säger de. Det horribla är att samtidigt träder Göran Hägglund (kd) fram och vill göra sig till tolk för dem han kallar ”verklighetens folk”. Hägglund, kom ut i verkligheten!

Jag blir upprörd och heligt förbannad när jag ser det klassamhälle som nu växer fram. Det tragiska och sorgsna är att ett parti som säger sig bygga på kristna värderingar ställer sig bakom och applåderar denna tråkiga utveckling. Nu behöver vi en radikal kristen vänster som tar kampen mot den kristna högern.

Nu passar det att citera ett avsnitt ur Manifest för kristen vänster: Vi strävar efter en värld utan över- och underordning, utan klasskillnader, utan etiska och religiösa klyftor, utan ojämlikhet på grund av kön eller sexuell läggning, där alla behövs och alla får plats, där alla har samma rätt och värde. Vi vill ha en värld byggd på solidaritet. Vi ska bära varandras bördor men också dela varandras glädje och framgångar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar