onsdag 6 maj 2009

Utanförskapet ökar

Vem minns inte moderaternas och de andra borgerliga partiernas utspel om ”utanförskapet” i senaste valrörelse. Och det var ju ganska hissnande siffror som nämndes. Upp emot 1, 5 miljoner personer som var i det s. k. utanförskapet. Egentligen är det ett ganska hemskt begrepp. Lever man i utanförskap bara för att man råkat förlora sitt jobb eller blivit sjuk?

Idag talar inte samma moderater eller andra borgerliga politiker lika gärna om utanförskapet. Eller så definierar man om begreppet. Och det är inte så konstigt. För om man använder samma definition som moderaterna gjorde då och jämför mellan 2006 och 2009, så har utanförskapet ökat med nästan 270 000 personer.

Sverige står mitt i en jobbkris. Vi är på väg mot massarbetslöshet. Enligt den borgerliga regeringens egna prognoser kommer arbetslösheten snart att vara 12 procent 2011. Och redan idag är ungdomsarbetslösheten ca 25 procent.

I ett sådant läge har Sverige en regering som ägnar sig åt att kommentera och recensera stället för att agera! Anders Borg förespår en vargavinter.
Det duger inte, tycker jag. Den borgerliga regeringen måste komma ner från kommentatorsbåset och springa ut på plan! Nu gäller det att ta ansvar för Sverige och för jobben!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar