torsdag 28 januari 2010

"De dricker bara kaffe och röker"

”De dricker bara kaffe och röker”. Det säger Jonas Pettersson, pressekreterare för Centerpartiet i riksdagen. Han har smygfilmat anställda på en byggarbetsplats i Uppsala som håller kafferast. Filmklippet kan beskådas på Youtube och många har blivit väldigt upprörda över pressekreterarens nedlåtande uttalande.

Och det är ju inte vem som helst som säger detta. Det är en centralt placerad centerpartist som har ambitioner för att hamna i riksdagen. Samtidigt som hans uttalande gjorde mig upprörd så blev jag inte så förvånad. Centerpartiet har ju väldigt tydligt märkt ut sig som ett högerparti som attackerar löntagare. De vill förändra LAS och de vill sänka ingångslönerna för ungdomar. Jag får faktiskt en känsla av att det finns en nedvärderande syn på arbetare och fackliga organisationer bland ledande centerpartister, särskilt bland dem som bekänner sig till nyliberalismen.

Det är i och för sig bra att sådana här dumheter läcker ut så att väljare får klart för sig vad vissa centerpartister tycker. Samtidigt kan man ju hoppas på att de s.k. folkrörelsecenterpartisterna blir starkare och kan sätta stopp för centerpartiets högervridning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar