onsdag 9 december 2009

Ställer kd upp på klasspolitik i skolan?

Ibland blir jag heligt vred. I dag är en sådan dag. Orsaken till min upprördhet är att Björklund nu vill att det ska vara tillåtet med mer och ökade frivilliga avgifter i skolan för bland annat studieresor och studiebesök. Tala om att klasspolitiken är på väg tillbaka. Och det ska man få höra från en folkpartist, men det finns nog inget kvar av socialliberala värderingar hos dagens folkpartister.

Och nu undrar jag ju om även kd ska ställa sig upp och applådera detta? De talar ju vitt och brett om "verklighetens folk" och "sunt förnuft". Orden som de har knyckt från det avsomnade Ny Demokrati. Det ska bli intressant och se om kd ställer sig bakom denna klasspolitik som Björklund gör sig till tolk för?

Vi i den kristna vänstern är tydliga. Vi bekämpar all klasspolitik var den än visar sig. Att tillåta mer avgifter i skolan är att gynna de rika och välbeställda på de fattigas bekostnad. Det kommer att leda till att bara de barn och elever vars föräldrar har råd får åka med på skolresan eller gå på det där studiebesöket. Till detta säger vi i kristna vänstern nej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar