måndag 9 augusti 2010

Rädda biståndet!

Får man använda biståndsmedel till att delfinansiera nya svenska ambassader? Ja, det får man enligt biståndsminister Gunilla Carlsson (m).

Där har hon fel. Det är ett solklart brott mot OECD:s regelverk. Och det har varit en genomgående trend av den borgerliga regeringen att mer och mer urholka biståndsanslaget genom att ett antal nya kostnader dyker upp inom biståndsbudgetens ram.

Diakonias generalsekreterare Bo Forsberg berättade för Aktuellt att 10 till 15 procent av biståndsbudgeten stannar i Sverige för att betala immigrationskostnader, exportkrediter och nu även ambassader. Det är obegripligt att kd kan ställa sig bakom detta som säger sig vara ett värdeorienterat parti och vill värna biståndsanslaget? För att rädda biståndet behöver vi en socialdemokratiskt ledd regering efter den 19 september.

Så är det bara sex veckor kvar till valet och det känns som att nu drar valrörelsen igång på allvar. Allt tyder på att det blir en stenhård kamp mellan de två olika regeringsalternativen. Nu är det bara att kavla upp ärmarna och ge järnet för en rödgrön valseger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar