fredag 31 juli 2009

På kongress i Malmö

Nu är jag på Broderskapsrörelsens kongress, i Malmö. Kongressen började igår. Då gjorde vi bland annat ett intressant besök på islamiskt center i Malmö för att samtala om integration samt frågan om relationen tro och politik. Vi avslutade kvällen med en gemensam andakt i moskén. Det har jag aldrig varit med om förut. Det blev en stark upplevelse. Vi behöver mer av sådana samtalskvällar och andakter för att visa på att det går att samarbeta för det goda. Det ger motbilder mot alla de fördomar som sprids mot det vi inte är så bekanta med.

Idag, på kongressens andra dag, har vi precis avslutat ett samtal om ett Manifest för kristen vänster. Det blev en bra debatt och med några mindre justeringar antog ombuden ett Manifest för kristen vänster. Det blir ett viktigt redskap i kommande valrörelse.

I manifestets första punkt står följande: Vi är kristen vänster, radikala och troende som glöder för fred, solidaritet och rättvisa. Vi är en progressiv kraft för ett öppet och demokratiskt samhälle, vi är lite rödare, lite grönare.

onsdag 8 juli 2009

Semestertider

Nu är det semestertider, även för en politiker som mig. Fast nästa vecka måste jag skriva en krönika till Finnveden. Dessutom kollar jag nästan dagligen min e-post, men mest är det semester och avkoppling som gäller. Det betyder att jag inte kommer att vara så aktiv på bloggen under juli månad. Men man vet aldrig, en dag kanske jag blir insprirerad att skriva av mig något...